Eten bij Felis in een kinderkleding thema

Ik heb gisteren een kinderfeestje georganiseerd bij Eten bij Felix. Het was een verzoek van een trouwe gast bij Eten bij Felix. Ik ken deze gast goed en ken ook zijn kinderen. Het feestje was het kinderfeestje voor de verjaardag van zijn dochter.

Zij dochter houdt enorm van koken en eten. Ze is altijd erg geïnteresseerd in hoe ik de dingen bereid. Daarom wilde ze graag haar kinderfeestje vieren bij Felix. Ik stemde in. Het leek mij een enorm leuke nieuwe uitdaging. Even wat anders, zullen we maar zeggen.

Ze wilde graag koken, bakken en alles zelf opeten. Gelukkig had ik hulp van mijn vriendin en de moeder van de jarige Jet, want anders had ik al die kinderen nooit in de gaten kunnen houden. Het was ontzettend leuk.

Thema van het feest

Ze had zelf een thema bedacht voor haar feestje. Het thema was kinderkleding. Elk kind had bovendien het cadeau gekocht bij Amazingkids.nl. De jarige Jet is namelijk een enorm liefhebber van kinderkleding. Ook ik moest het thema ‘kinderkleding’ verwerken in de plannen die ik had voor de baksels en de gerechten.

We begonnen met bakken, want dit moet vaak nog even in de oven. We hebben cakes gebakken in de vorm van kinderkleding die we daarna ging glazuren. Op deze manier konden de kinderen hun kinderkleding in bakvorm versieren. Ze hadden handschoenen gemaakt, broeken, mutsen, zonnebrillen en sokken. Ze bleken erg creatief te zijn met het versieren en ontwerpen van de kinderkleding van cake.

De gerechten

Het gerecht wat we hebben bereid voor het avondeten bestond uit vers gesneden frietjes met tomaten en groenten in allerlei vormen. Het idee was dat ze zelf de ingrediënten snijden en bereiden en vervolgens hun eigen bord gingen opmaken. Natuurlijk kwamen er allerlei vormen en ontwerpen op het bord te liggen. Het ene bord was nog mooie dan de ander. Elk bord was een eigen ontwerp van kinderkleding. Het was leuk om te zien hoe gepassioneerd de kinderen waren en hoe creatief ze waren met zowel kinderkleding als eten. Blijkbaar was deze combinatie erg goed gekozen. Alles is opgegeten, behalve natuurlijk de cakes. Ze hebben allemaal een flink stuk cake gegeten als toetje en mochten de rest mee naar huis nemen.

Dit is zeker voor herhaling vatbaar bij Eten bij Felix. Ik hoop op meer kinderfeestjes.