Besparen

Besparen

Een duurzame woning bespaart geld. Langzaam maar zeker wordt het steeds gebruikelijker om een woning slim, duurzaam en energiebesparend te verbouwen. Dit heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar de investering levert een behoorlijke besparing op in je eigen portemonnee  en alsof dat allemaal al niet genoeg is stijgt de waarde van de woning. Slim en duurzaam (ver)bouwen is een win- win situatie.

Om te beginnen kan je eens gaan kijken naar de isolatie maatregelen die toepasbaar zijn op de woning. Want wij zeggen altijd maar je kunt beter eerst besparen dan opwekken. Isolatie maakt de woning energiezuiniger, en dit kan met verschillende maatregelen.

Voor het isoleren van de woning kan er gekozen worden om de ramen te vervangen. Er is op de markt  HR++ glas te verkrijgen, dit verschil is net zo groot als die van enkel naar dubbel glas, tel je winst dus maar op. En een leuk weetje, ook glas-in-lood ramen kunnen in dubbelglas worden geplaatst.

Heeft u al HR++ beglazing of ben je opzoek naar een andere manier van isoleren kan er eens nagedacht worden over muur of vloerisolatie.

Muurisolatie via Schotgroepisolatie kan een besparing opleveren van 25% op de energierekening. Een spouwmuur wordt vaak geïsoleerd met PUR- schuim, steenwol of EPS parels. Naast een warme woning in de winter zorgt de isolatie er ook voor dat de woning in de zomer juist langer koel blijft.

Vloerisolatie is één van de andere mogelijkheden, hierbij wordt er isolatiemateriaal tegen de onderzijde van de begane grondvloer geplaatst. Vloerisolatie is in vergelijking met muurisolatie wel iets duurder namelijk voor een gemiddelde eengezinswoning +/- 1250,00 euro. Omdat de isolatie zorgt voor een flinke besparing is het bedrag binnen enkele jaren terug verdient.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem contact op met de isolatie specialisten van SCHOTGROEP. Wij hebben voor ieder probleem een passende oplossing !